Първи стъпки в рекламите.

По време на този етап работихме върху различни реклами като трябваше да ги анализираме и да се учим от тях. Направихме това чрез няколко различни задачи.

Първо направихме проучване и научихме за основите на рекламата. Всеки от нас потърси реклами по ключова дума и на базата на тези знания описахме впечатленията си от тях.

След това направихме по-задълбочен анализ на три реклами като те трябваше да са едноипни, за да можем да сравним различни подходи към едно и също нещо. Наложи се да обработия бланката, за да ми е по-удобна, но след тази промяна мисля, че разбрах задачата по-добре и се справи с нея. Накрая завърших със сравнителен анализ, върху който трябв да поработя повече, защото има какво още да се желае.

Следващата ни задача беше design brief. Винаги съм намирала тази задача за трудана, затова тя ми отне повече време от останалите, но след като поработих над нея смятам, че се спавих добре.

Научих доста за рекламите, как се правят и какво прави една реклама успешна и съм готова да използвам наученото в следващия етап.

Лято 2016

Почти е време за училище!В последния ден преди новата учебна година ще ви разкажа за моето лято.

По-голямата част от лятото прекарах във Варна. И разбира се, ходех на плаж  почти всеки ден. Но освен това, се забавлявах много с приятелите си.

img_3492Един от най-забавните дни това лято беше когатовсички отидохме на Анифест! Това е фестивал за любителите на аниме, манга, видео игри и източно азиатска култура. Много се забавлявах на него. Срещнах страхотни хора и получих много награди от томболи.

 

Лятото мина в много веселие, пътувания и нови запознанства. Сега започва новата учебна година, която ще ни донесе нови изненади. Пожелайте ми успех и нека учението започне!

Моето списание- моята корица

Вече завършихме етапа Developing ideas от нашия проект за Корици на списания. След като вече сме завършили проучването, ние започнахме бавно да изграждаме идеи за нашата собствена корица. В този етап ние посочихме ясни и точни критерии за корицата, но също така развихрихме въображението си, за да създадем впечатляващи идеи.

Първата ни задача беше да създадем критерии за корицата. Това наистина ме улесни, тъй като няма да се чудя как да направя някои от нещата. След това дойде по-креативната част, в която, трябваше да нарисуваме три дизайна и да изберем най-подходящия. В тази част наистина усетих колко е важна ролята на обекта и как той въздейства начитателя.

Докато изпробвах различни дизайни за корицата научих много, за това, че всеки елемент си има място. Хрумнаха ми някои страхотни идеи и нямам търпение да ги осъществя. Ще се получи интересна корица, която според мен ще кара хората да искат да прочетат списанието.

Нови Умения

В училище постоянно придобиваме нови умения. Това се случи и в час по дизайн. Наскоро започнахме да използваме Pixlr, за да обработваме картинки. Тъй като сегашния ни планер е свързан с корици на списания, това е много важно.

Досега се научихме да слагаме грим, да изрязваме картинки, да поставяме надписи и някои други полезни неща. Също така се упражнявахме, като изпълнявахме някои задачи.

Любимата ми задача е тази, в която трябваше да се изрежем от някоя наша снимка и да се поставим на тайм скуеър  в Манхатън, Ню Йорк. Беше наистина забавно и се получи добре.

Надявам се и вие да пробвате и да се забавлявате.

Magazine covers

В този етап от работата си ние изследвахме корици на списания. Имахме няколко задачи свързани с това.

Първата беше да разглегаме пет различни корици на списания. Трябваше да напишем какво ни е направило впечатление и защо. Смятам, че се справих с тази задача, но следващия път ще търся по-конкретни елементи.

След това трябваше да разгледаме корица на модно списание, на която да има актриса. Задачата беше да определим плюсове, минуси, възможности и опасности на корицата. В тази задача не можах напълно да определя елементите, но се научих да търся някои определени неща в корицата.

От този етап се научих да разпознавам елементите в една корица, както и какво е нужно, за да се получи тя добре. Вече ще мога да създам една прилична корица, ако ми се наложи.

Междусрочна ваканция 2016

Първият срок вече приключи, при това доста успешно. Сега ни очаква вторият. Преди това обаче, е междусрочната ваканция, която тази година е по-дълга, цели девет дена не-учене. Сега ще ви разкажа как мина моята.

Ако трябва да съм честна, моята ваканция мина главно в ” нищоправене”. Това буквално значи, че просто спях до обяд и мързелувах през останалото време. Имаше, разбира се и дни, в които наистина свърших нещо. Написах си домашните (почти) и ходих не езда и на кино от време, на време. Но любимият ми ден, всъщност, беше последният. IMG_1242

През този ден решихме да излезем.  Oтидохме на изложба на папагали и екзотични птици от цял свят, всъщност главно от Южна Америка. Видяхме различни видове папагали ара, както и какаду и тукани. Дори погалих един. Мисля, че най-много ми хареса папагалът, който си казва името -Жоро.

Сега е време за втория срок. Пожелайте ми късмет.

 

Die Avataren

imageНашата последна задача по немски беше да прочетем един текст и след това да направим постер с главната информация от него. Първото, което направихме, беше да прочетем внимателно текста и да извадим най-важната информация, под формата на точки. След това, от тези точки сглобихме един цял текст.

Der Avatar hat eine blaue Haut mit zwei Schattirungen und einem Streifenähnlichem Muster. Er ist circa 3 Meter groß mitsportlichen und muskulösen Körper der eine V Form hat. Er hat einen langen Hals, mit dem er sich um fast 180 Grad drehen kann.

Гледки от Азия

Това всъщност беше една невероятна тема. След като учихме за континента Азия, трябваше да нправим презентация на тази тема. Аз избрах моята да е за неща, които се срещат само там. Получи се доста добре и на мен също ми беше доста интересно да го проуча.

Азия е най-големия и най-населения континент. Има площ от 44,4 млн. кв. км. и население 4 милиарда души, което е около 60% от населението на Земята. Има 51 официални държави и около 6 неофициални.

Японският макак. Този примат, наричан още “снежна маймуна”, обитава планинската част на остров Хоншу и е известен, с това, че когато стане студено през зимата, се потапя в горещите извори на острова.

Великата китайска стена е вероятно най-известното нещо в Азия, но въпреки това си остава забележителна. Дълда е около 6900 км. и остава най-голямата постройка направена от човека. Нейното строене е започнало около 3 в. пр. хр. Тя се е строила стотици години, като за построяването й са допринесли най-много династиите Цин, Хан и Мин.

Празникът Хаками в Япония, който отбелязва цъфтежа на сакурите, е един от най-важните, за японската култура празници. Хиляди хора, от цял свят се събират, само за да си направят пикник под прекрасните вишневи дървета. Те цъфтят от Февруари до май като хората постоянно им се наслаждават.

В Азия се намират Четиринадесетте Осемхилядници. това са единствените върхове над 8000 метра надморска височина. Най-известният от тях е Еверест, но  се правят експедиции и до другите 13.

Тигрите, най-големите от големите котки, се срещат на свобода, само в Азия. Има няколко вида тигри, но най-известни са бенгалският и сибирският. За съжаление популацията на тигрите е намаляла в последните години и има опастност, те да изчезнат.

Както народите, така и кухнята е доста разнообразна в Азия. Хората там ядат най-различни неща. На север в Русия има месни и слебни  ястия, като пирожките. На изток, в Япония, хората ядат повече ориз и риба, като в сушито, например. В Индия, хората обичат пикантни неща и имат стотици рецепти за къри.

Архитектурата, също е разнообразна вбАзия. Някои от най-известните сгради са Тадж Махал, мавзолей, който се намира в Агра, Индия и Катедралата ” Света София” в Истанбул, Турция.

Дано ви е било инересно и забавно!

Химията в човешкото тяло

Имахме задача да направим проект по химия на тема: ” Химията вътре в нас”. Трябваше да направим постер, с който да покажем, кои елементи помага или вредят на нашето тяло. Сега ще изброя няколко:

1 Калций. Калцият еIMG_1171 (1) полезен за зъбите, костите и кръвосъсирването. Можете да си го набавите от млечните продукти, бадемите, спанака и други храни. Липсата на калций води до мускулни гърчове.

2 Магнезий. Той е необходим за поддържането на нормално кръвно налягане и също помага за здравината на костите и зъбите. Съдържа се в ориза, орехите, лешниците и слънчогледовото семе. Липсата му води до припадаци и високо кръвно налягане.

3 Желязо. Спомага за ефективността на дихателните пътища. Съдържа се в черния дроб, орехите, сушените плодове, яйцата и водораслите. Храни като кафе, чай и шоколад възпрепиятстват усвояването на желязо в тялото.

Дано тази информация ви е била интересна и полезна. Благодаря за четенето.

 

Кой е Алесандро Волта

IMG_1169Една от нашите задачи по физика беше да проучим за някой известен физик, който е допринесал по някакъв начин за електростатиката. Аз избрах Алесандро Волта, за когото направих постер. Сега ще ви разкажа за него. Надявам се да ви е интересно.

Алесандро волта е италиански химик и физик. Той е открил, че може да се получи “електрична сила”, когато два различни метала се потопят в проводяща течност.

Той е изобретил електрическа батерия, известна като волтов стълб. Тя представлявала редуващи се медни и цинкови пластини, разделяни от ,напоен в солен разтвор, плат. Това е първата и за десетилетия напред, единствена батерия.