Magazine cover

След 4 месеца труд най накрая свърших с корицата. Беше най-тегавата задача до сега, но и някък си най-интересната, защото всеки трябваше индивидуално да направи корицата по негов си личен начин. Моделът на моето списание е Галина Миленова. В началото трябваше да се разберем с Моделът ми да се срещнем някъде и да я снимам. После трябваше да я обработя, за да заприлича на списание.След това обработих background-a за да се контрастира с моделът ми. Накрая написах надписи за изглежда като списание . Написах вежда, което значи, че съм написал дата и час на изданието. Имам Qr code, чрез който идвам в блога ми. Всичко беше много интересно, но за жалост всичко свърши. Мисля, че се справих със задачите, но знам , че можех много по-добре.

Какво правих в Pixlr

Този месец в Pixlr се учихме как да обработваме снимка. Първата седмица правихме по-лесни неща като да махнем background-a на снимката като използваме Magic Wand и други неща. Следващата седмица попълвахме картата на европа с цветовете на знамената на съответната държава. И най-накрая направихме снимка на наш съученик и трябваше да му направим тен, да му сложа червило и да му направим сенки над очите. Мисля , че се справих прилично със задачите, но с последната се справих най-добре.

Reflection

 В началото на втория срок започнахме нов раздел- Magazine Cover.

Докато правих първата задача, в която трябваше да намеря 5 корици на списания с: 1 животно, 2 мъж, 3 син цвят, 4 плод и последното 5 с усмивка научих нови неща свързани с едно списание и какво е задължително да има.

Научих , че има различни видове шрифтове, че има най-главната тема се пище с най-големи букви, че barcode-а се слага винаго и обикновенно е долу.

Имаше една задача ANALYSING WORKSHEET, в която имахпроблем понеже бланката ми изчезна и нямах домашно.

Мисля , че общо взето се спарвих добре със повечето задачи освен с задачата в миналия параграф. Надявам се да продължа да се справям така и до края на годината.

Хубавата ваканция

Ваканцията беше супер и  се забавлявах много. Когато имаше хубави дни излизах  с някои приятели и брат ми да играем футбол или баскетбол. Също така винаги след като свършим да играем отивахме да ядем някъде. Когато времето небеше слънчево си стояхме вкъщи викайки някой приятел да дойде у нас да правим нещо. В повечето случай или играхме на телефоните гледайки някакъв филм или играхме на покер с карти. Това беше хубавата част от ваканцията, имаше също така и лоша. Лошата част почна, когато дойде времето за учене и за домашни. След като си напишех домашните за деня бях свободен да правя каквото си поискам и деня минаваше добре, но имаше дни, в които трябваше да пиша повече домашни и да ходя на курсове. Това бяха най-гадните дни от ваканцията, защото след това бях много уморен и си лягах да спа. Разбирасе не учех и не висях по цял ден на курсовете и имах малко свободно време за игри. Като цяло ккто казах по-рано ваканцията ми мина супер.

Mикроскопско наблюдаване

В часа по биология трябваше да наблюдаваме през микроскоп листо,корен или стабълце. Аз бях за стабълце и трябваше после да запишем какво точно сме направили. Бяхме по групи и аз бях с Иво и Боян

  1. Трябваше да направя много тънак разрез, тъка че да се вижда прозрачно.
  2.  Трябваше да го намокря с малко вода и да го сложа върху микроскопа. Поставяйки го не трябваше да парвя мехурчета от водата.
  3. Нагласих на най-малкият zoom и погледнах.
  4. Накрая трябваше да запиша работата си и какво съм видял.12507062_467128053472305_377349071_n

Сол+злато=цивилизация

За домашно по история трябваше да напишем                                                                                и защитимтезата си.

 Аз ще писах за варненският некропол и това дали е имало цивилизация преди около пет хилядолетия преди христа.

Аз смятам,че това е било държава, защото както казах тогава                                             е имало обработка на злато.По времето на петото хилядолетие                                        преди христа е  имало цивилизация защото във  Варненският                                             некропол гроб номер четирдесет и три е имало обработено злато.                               Имало е общо малко над шест килограма двайсет и три каратово злато. Гробовете са били близо триста  и са били заровени на площ общо около седем хиляди квадратни метра. Това значи ,че е имало общество щом са били погребвани с неща им и са били вече обработили златото.

68-arh-grob43

Домашно електричество

По физика трябваше да напишем как да спестяваме повече електричество в къщи.
Съвети:

1. Не оставяйте хладилника отворен.

download (1)

2. Изключвайте лампата включена , когато излизате за дълго.

Lamps-For-Bedroom-10

3. Изключвайте си компютрите и телевизорите когато не ги използвате.

How-to-Convert-Computer-Graphics-to-Television

Aватар

IMAG0578 (1)В часа по немски трябваше да напишем текст за аватар по двойки. Моят партньор беше Макси . Текстът трябваше да го направим като напишем на точки най-важното което знаем за аватар и после тези точки ги съединим в един текст.