Ваканция в Банско

През зимната ваканция бях на ски училище в Добринище с една от най-добритеми приятелки, която се казва Кари. Хотела в който бяхме се намира в Банско и се казва “White Lavina”.  На мен лично много ми хареса хотела и учителките от ски училището бяха готини. Бяхме четири момичета и четири момчета. Карахме от сутрин до следобяд после се прибирахме в хотела и имахме няколко часа да се изкъпем и да правим нещо докато стане време за вечеря. След вечеря ходихме да играем пинг-понг или си седяхме по стайте и лудеехме там. Когато свърши лагера останалите си тръгнаха а ние останахме за да караме още два дни. След няколко часа родителите ни дойдоха и доведоха кучето ми което се казва Джая. Толкова много и се радвах че половин час седях и я гушках но стана време за вечеря. След вечерята решихме да отидем на спа защото родителите ни бяха изморени от пътя а ние бяхме изморени от изминалата седмица. Забравих да ви се похваля, че денят преди лагера да свърши се спуснахме три пъти по черна писта при това не беше обработвана от три седмици а това за мен беше нещо много странно но ми хареса. Единият от дните беше много студено и решихме да отидем на парна баня. Беше много топло преживяване но все някога трябваше да се приберем в хотела. Когато се прибрахме и се оправихме братя на Кари искаше в кино залата и докато слизахме от асансьорa видяхме Криско. После в ресторанта го видяхме отново и правихме неуспешни опити за снимка или автограф. Разбрахме от управителя на хотела, че той отива да пее някъде и се отказахме затова отидохме в пинг-понг залата. На другия ден отидохме на ски с баща ми обаче на банско. Беше много хубаво но все по някое време трябваше да си тръгнем защото ни чакаше път към вкъщи и многооо домашни. Баща ми ни даде да направим едно последно спускане и ние избрахме да се качим на шест седалковият лифт. Когато се прибрахме в хотела си казахме по едно чао с родителите на моята приятелка защото те бързаха. Прекарахме си супер.

polly kari

Семейство Сложноцветни

В момента по биология изучаваме ботаника. Почти приключихме с материала и учителят ни даде домашно да проучим за различни видове семейства. Аз трябваше да проуча за “Семейство Сложноцветни”.

IMG_9255

Семейство Ресничести

За домашна работа по биология всеки трябваше да проучи за различни видиве организми. Аз трябваше да проуча за “Семейство Ресничести”. Имахме право на избор дали да бъде на постер или на презентация. Аз избрах да го направя на постер.

Copy of IMG_9254

La Tomatina

Това е моята презентация по английски език на тема фестивал,карнавал. Аз разбрах за този фестивал от един шофьор в Тайланд. Беше се заговорил с баща ми и по едно време ни попита дали знаем нещо за този фестивал. Ние отговорихме че никога преди не сме чували за него

Защо е важно да имаме електронно портфолио и защо не.

Не ми е толкова важно да имам електронно портфолио. Хубавото на електронното портфолио е, че можеш да съхраняваш неща и е много по лесно защото не можеш да ги изгубиш, наплюеш или смачкаш. Хубаво е всеки ученик да има електронно портфолио за да се научи да работи ако за в бъдеще му потрябва някое умение. Минуса на хартиеното портфолио е, че се хаби много хартия. Това ми е единственият проблем с хартиеното портфолио. Минусът на електронното портфолио е, че нищо не може да ти се размине. Ако кажеш, че си си загубил нещо веднага ще те хванат така че. Електронното портфолио също така има и няколко плюса. Много по лесно се правят нещата. Пише се много по-бързо и по-красиво. Още един плюс на електронното портфолио е, че когато имаш домашно и е за през седмицата просто го пращаш и не го мислиш докато при хартиеното домашно трябва да го носиш до училище или ако го забравиш става зле. Това аз мисля защо е важно да имаме електрoнно портфолио.