Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/uwekind/blogs/wp-content/plugins/divi-builder/includes/builder/functions.php on line 5536
OERs – Yuri's Blog Skip to content

OERs

2015-2016: MYP Year 2 / Grade 7

Unit planner 1: 2015-1: Grade 7 / MYP Year 2: Creating a Digital Portfolio

Design folder

Портфолиото е важна част от живота на един ученик. Вече една година седмокласниците се обучават по програмата MYP и за това време създадоха достатъчно добри продукти, които да покажат техния напредък. Проектът ни през І-вия срок на тази учебна 2015/2016 година бе да създадат електронен вариант на своето портфолио, в което да покажат по един продукт от всеки учебен предмет. Използвахме платформата WordPress като децата се научиха как да конфигурират и персонализират своя блог. По време на целия проект те намериха отговор и на въпросите: Какво е портфолио? Какви видове има? Какво е електронно портфолио? Защо е важно да имам електронно портфолио? Какво е динамично генериране на съдържание? Проект бе завършен в четири етапа следвайки Дизайн цикъла (Design cycle) и всяка дейност се документира в техния Design folder.

* * *

Unit planner 2: 2015-2: Grade 7 / MYP Year 2: A Magazine Cover

Design folder

Едно от основните умения, които един ученик трябва да притежава, е умението за обработка на изображения. Поставих ги в дизайн ситуация на главен редактор на модно списание за тийнейджъри. Учениците трябваше да създадат корицата на списанието и да покажат идеите си за това как трябва да се обличаедин тийнейджър. За главно изображение на корицата всеки един избра свой съученик, който да бъде корицата на майския брой и създадоха подходящ стайлинг и корица. Проект бе завършен в четири етапа следвайки Дизайн цикъла (Design cycle) и всяка дейност се документира в техния Design folder.


2015-2016: MYP Year 4 / Grade 9

Unit planner 1: 2015-1: Grade 9 / MYP Year 4: Personal Budget

Design folder

Всеки човек се нуждае от бюджет, за да може добре да управлява финансите си и да се увери, че не харчи повече, отколкото изкарва. В този проект учениците ще научат какво е бюджет, как се създава и управлява и защо е важно да може да управляват свой собствен бюджет. Те ще създадат математически модел, който може да бъде използван, за да се пресметне колко време ще отнеме да спестите пари за покупка на нов смартфон.

* * *
2015-2016: MYP Year 3 & 4 / Grade 8 & 9

Unit planner 2: 2015-2: Grade 8 & 9 / MYP Year 3 & 4: A Dream Team

Design folder

Умението да се обработват и интерпретират данни може да бъде помогне за решаването на реални житейски проблеми. Уениците са поставени в Дизайн ситуацията да са собственици на спортен клуб, чийто отбор не се представя добре. Тяхната задача е да съставят мечтания отбор, който винаги ще побеждава, интерпретирайки и анализирайки данните за всеки конкретен играч като използват Google Sheets.

* * *
Подробно ръководство за работа с Google Sheets:

Google Sheets: The Ultimate Guide