Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/uwekind/blogs/wp-content/plugins/divi-builder/includes/builder/functions.php on line 5536
Food for Celebrating – Yuri's Blog Skip to content

Food for Celebrating

Храната отдавна не е само средство за преживяване, а и знак за гостоприемство и част от културата на всеки един народ. Това се опитахме да докажем днес с моите осмокласници от International School Uwekind. Техният проект е да създадат Кухня на Увекинд.

От началото на февруари работим заедно по проекта в часовете по MYP Design, като минахме през етапите на MYP Design Cycle. Те проучиха с какво и как се хранят членовете на нашата училищна обност, всякакви национални кухни, адаптираха някои от тях така, че да паснат на вкуса на Uwekinder, срещнаха се с експерт – професионалния готвач и наш приятел Венцислав Христов, който бе неотлъчно до тях и ги съветваше по време на приготвянето на демонстрационните ястия.

Кулминацията на проекта бе във вторник, когато трябваше да се приготвят избрани за специалното меню ястия. Разбира се, освен да приготвят ястията основно изискване бе и да се забавляват, което е неизбежно, ако познавате нашите осмокласници.

В истински празник в Увекинд се превърна представянето и дегустацията. Предполагам, че тепърва ще има отзиви за вкусовите качества на приготвената с много любов и желание храна.

Искам да благодаря от цялото си сърце на всички осмокласници – бяхте страхотни, приятели! Гордея се с вас. Благодаря ви!

Специални благодарности от мое име и от името на децата на моите колеги Иван Илиев, Константин Соколов, Цветомира Антонова, Аглика Дамаскова, Десислава Илиева и Юлия Пчеларова без чиято помощ нямаше да се получи чудесното събитие.

Снимки от събитието може да разгледате на страницата ни във Facebook.