Ivaylo's Blog

Student at International School Uwekind

Корица за списание

This is my #MYPdesign project. If you like it please comment.
IMG_5172

Pixlr-project

В тези часове по Design научих как да работя с Pixlr. Беше много забавно, но съм сигурен, че сега идва трудната част. Научих, че когато правиш такъв проект, какъвто ние правим, е много важно да обърнеш внимание и на най малките детайли. Като колко да е голям размера на корицата или как трябва да избереш правилния инструмент за да можеш по лесно да я обработиш.

Може би трябва да бъда малко по концентриран, защото лесно се разсейвам и от най-лесните неща. Също и да не бързам чак толкова, защото след като избързам малко повече и разбера, че съм сгрешил нещо, после се налага да се връщам от начало.

Работата ми не беше блестяща, а и то тя неможе да бъде такава, но се опитах колкото може повече и затова заслужавам поне 6 (по 8-мо балната система разбира се), но това си е твое мнение и затова ще оставя ти да прецениш, дали съм за толкова или не.

Платформата Pixlr

Аз научих, че да работиш с платформата Pixlr не е чак толкова лесно колкото изглежда. Трябва да избереш правилните инструменти или работата ти ще се провали. Научих го по трудния начин.

Правихме доста интересни задачи, като да гримираме един от нашите съученици. Трябваше да му направим тен, да му сложим червило и очна линия. Беше забавно. Също друга интересна задача беше да оцветим определена държава в цветовете на нейния флаг.

Направих всички задачи и мисля, че се справих добре с тях. Може би с гримирането малко се провалих с тена но не беше фатално. Все пак не се оценявам с 8, но може би с 7. Това е мое мнение надявам се снимките на моята работа да ви харесат.europe map-Ивайло Шапчев

What we are doing now?

Докато работихме с кориците на модни списания научих много нови неща. Научих какво представляват удебелените надписи, научих какво е main image, също и защо са сложени надписи отстрани и т.н. Научих как да разбирам кое списание е добро според най важните критерии.

Аз смятам, че  мога да си подобра работата, като почна да мисля по мащабно. В момента аз не мисля толкова мащабно и това ми пречи да си развия работата.

Аз мисля, че този път с кориците се справих сравнително добре. Мисля също така, че съм имал много по-лоши работи, от което мога да кажа, че съм се справил добре.

Не съм доволен от себе си само за една задача. Тя беше задачата за намиране на корица на модно списание с актриса над 45.  

Ваканцията на мъчението

Тази ваканция беше по-дълга и по-мъчителна за мен. Тоест по- дълго мъчение. През тази една седмица не правих нищо кой знае колко интересно. Само през първите два дни успях да правя нещо интересно. След тези два дни почна истинското мъчение. Всеки ден трябваше да решавам по 35 математически задачи което прави за седемте дни от ваканцията общо 245 задачи. И това само по математика. Въпреки това имаше (макар и малко) хубави неща едно от тях беше, че ходих на кино с приятели, а друго беше, че можах да се наспя. Честно да ви кажа по време на ваканцията на няколко пъти си мислех, че ваканцията е по-тежка от училището.

Луиджи Галвани-Физика

Здравейте,

Някога случвало ли ви се е по физика да търсите за някой физик принесъл към физиката. На мен ми се е. Аз писах за Луиджи Галвани и неговия принос към физиката. Тук поствям доклада ми.

Луиджи Галвани 9 септември 1737 – 4 декември 1798) е италиански лекар и физик, живял в Болоня. През 1771 година той открива, че мускулите на умрелите жаби трепват при съприкосновение с електрическа искра. Той е пионер на модернотоакушерство и открива, че мускулът и нервните клетки произвеждателектричество.

Галвани открива галваничния елемент, който е наречен на неговото име.16620656976_a893a591e7_o

Галваничният елемент е химичен източник на електроенергия, в който възниква електродвижещо напрежение и протича електрически ток в резултат на химическия състав.

През 1780 година Луиджи Галвани открива, че когато два различни метала, например Cu и Zn (мед и цинк), бъдат допрени и след това с тях се докоснат едновременно различни участъци от нерва на крака от жаба, той се свива. Галвани нарича ефекта биоелектричество. След това се създава галваничният елемент, който представлява най-общо електрическа верига от два различни метала, чиито противоположни краища са потопени в солен разтвор.

Електрическата батерия, изобретена по-късно от Алесандро Волта, има подобен принцип на действие и представлява поредица от галванични елементи.

Луиджи Галвани умира на 4 декември 1798 година в Болоня.

Немски аватар

Здравейте,

Сега поствам проект по немски, така че ако някой от вас се занимава с немски ще съм доволен да видите какво съм написал и да коментирате.

Писахме точки с които описваме Аватарите. Колко са големи, как изглеждат и т.н. Аз и моят най добър приятел Боян го правихме заедно. Ето линк към него. БоянIMAG0577

География

Здравейте,
Качвам презентацията си по география тук. Силно се надявам да ви хареса.

Математиката е във всичко

Здравейте,

Имахме проект по математика. Сигурно всички се чудите как може това да е  проект по математика. Ами задачата ни беше да направим фигура от еднакви триъгалници и аз реших моята фигура да е елха защото проекта ни беше даден по Коледа. Това е елхата която направих.

received_1525438931088241

Story telling

fish-800345_960_720В час по английски трябваше да разкажем история от различни страни. Аз избрах да разкажа фолклорна история която разказва защо рибите живеят в водата.

 

Page 1 of 2

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén