Reflection strikes back

Това е първият ми пост от осми клас. Очаквайте още скоро.

Първата ни задача беше да открием шест реклами в които да има ключова дума, дадена ни от Юри. Моята дума беше “Небе” смятам, че беше лесно да открия реклами с небе, но по-трудното беше да напишем смислени коментари за всяка реклама. Нямах проблем с коментарите. Смятам че се справих добре с тази задача.

Втората задача беше по-трудна. За нея се разделихме на групи и получихме тема за която трябва да проучим. Моята група получи  тема кренвирши и три конкретни фирми. Те са: “Бони холдинг”, “Леки” и “КЕН”. След това трябваше да търсим реклами на тези три марки. Това не беше проблем намерих ги без проблем.

Във втората част от задачата трябваше да попълним графа с въпроси за типът на рекламата. Последната част от графата беше доста трудна, защото се искаше да намерим кави са били продажбите преди рекламите, които сме намерили и след. На тази задача се представих зле не успях да намеря даните за продажбите и не попълних графата.

Дизайн писмото също не беше от най-добрите ми задачи. В него трябваше да опишем как смятаме да направим нашата реклама и как ще я направим, така че да решава проблемът ни. Трябваше и да опишем как ще изглежда и какъв ще е дизайна. С тази задача не бях на ясно и не бях сигурен как трябва да се структорира. Юри ни даде три листа с примери за дизайн писмо, но аз не ги разбрах и се представих зле. Аз лично смятам, че тази задача нямаше как да се направи преди да се избере продукт, но може би греша. След оценяването на тази задача всеки си изтегли лист с продукт, на мен ми се падна сладолед. Аз съм много доволен от това което ми се падна.

Не се справих добре с този таск, но научих много за рекламите. Вече знам разликата между продуктова и имиджова реклама. Сега имам идеи за рекламата си и мисля че ще се справя

Refco

Нашата първа задача от тази част на юнита беше да направим дизайн спецификация на нашият продукт. Това означава, че трябва да опишем на какви условия трябва да отговаря той. Например какъв формат и  какъв размер да бъде.

След това в по-долна колона трябваше да кажем как ще тестваме продукта си. Аз казах, че ще го побликувам в блога си и ще видя дали има коментари, а после ще попитам семейството си какво мислят. Сега осъзнавам, че трябваше да напиша също и че ще го постна в тлитър и във фейсбук.  И последната част от тази задача беше да кажем кой ще е главното ни изображение и защо. Аз избрах Иво Стойлов и мисля, че избора ми беше добър.

Следващата задача беше да нарисуваме три скици на това как си представяме нашата корица и после да ги качим на бланка, след това да изберем най-добрия вариянт. На тази задача се справих разочароващо зле, защото първо не успях да нарисува всички скици навреме и затова не ги качих. После Юри ни даде време да се поправим до 23:59. Аз направих и поледната скица и ги качих. Закаснях за качването с 20 минути и незнам дали това е проблем.

Последната задача беше да направим план на това как ще създадем нашата корица. Аз си разпределих времето, но не знам дали ще имам достатачно време за да довърша корицата. Започвам от 25.04.2016.

Вярвам, че ще се справя с юнита и ще имам добра корица, въпреки че съм доста притеснен за матурите.

Обработи и постни

Започнахме да се учим как се обработват снимки с Pixlr. Първата задача беше да изрежем фона на една снимка в училище. След това трябваше сами за домашно да направим същото, но с друга снимка.
apple-943751 - Боян Петровapple-943751 - Боян Петров1

 

 

 

 

Следващата задача беше да оцветим държавите от Европа, които ни се паднаха. На мен ми се паднаха Финландия, europe-map - Боян ПетровГърция,

Франция,

България

и Украйна.

 

После дойде по-трудната задача трябваше да се сложим на ,,Таймс скуеър” или на ,,Гранд канион”. Аз избрах ,,Таймс скуеър”, но беше трудно да намеря моя снимка в цял ръст. Накрая намерих една от 3-ти клас и я сложих.time square1

 

 

 

 

Следващата задача беше най-забавна трябваше да гримираме снимката на Алекс. Аз го направих с малко валшив тен, но изглеждаше реален. Гримът се получи много добре, но червилото не.IMG_6580 - Боян Петровalex

Рефлексия 2…

Самооценка
Първата ни задача от втория юнит беше да намерим пет корици на списания. Всяка корица трябваше да има по един от дадените елементи, а те са: Синьо, усмивка, мъж, плод и животно. След като ги съберем трябваше да ги опишем да кажем какво ни е направило впечетление. На тази задача се представих зле може би от мързел. Бях написал много малко текст сигорно, за това получих ниска оценка.
След първата ни задача направихме списък в който заедно записахме всички елементи на добрата корица.
Във втората задача трябваше да опишем корица на модно списание, на която да има актриса над 45 години. Аз намерих корица на ,,Vogue” с Хали Бери. По време на тази задача разбрах колко много списания не спазват някои от основните елементи. Всеки от нас представи корицата пред класа и каза какво му харесва и какво не. На тази задача се справих добре, но можеше и по-добре.
След това си направихме ,,TWITER” и трябваше да си напрвим малка автобиография в рамките на 160 символа. Аз се вместих като казах какво обичам и кай съм аз.
После направихме една малка задача, която не разбрах много точно трябваше да отговорим с кратко изречение на въпрос пратен ни от Юри. Въпросът беше ,,Готови ли сте за едно истинско придизвикателство утре?”. Аз написах ,,Напълно съм готов.”.
Научих интересни неща за създаването на корица, но се притеснявам, че не съм се отнесъл достатачно серизно дотук. Но за напред ще се средоточа.

 

Направете кратко представяне в рамките на 140 символа
На първата задача  описвахме списания и се представих зле, но на втората се представих по-добре. Научихме важните неща за кориците и се учихме да пишем кратко.

Красотата на Азия

Това е презентацията, която трябваше да направим по география. Аз съм показъл красотата на Азия по мой начин, не очаквам добри отзиви, но това е част от цялата красота на Азия. Аз харесвам жените и това не е грях.

Растителен препарат

Това е описание на начина, по който направихме препарат. Трябва ше да намерим някой от вегитативните органи на растение по наш избор и да погледнем под микроскоп. В моята група бяха ИвоАлекс и Виктор.

SCIENCE LAB REPORT

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit

 

Боян Петров

?.12.2015

7TH GRADE SCIENCE

 

INTRODUCTION

Лабораторна работа за създаване на препарат

HYPOTHESIS

Целта беше да донесем листа, стъбла и корени, за да си направим препарат, който да наблюдаваме под микроскоп.

MATERIALS

 1. стъбло от рукула
 2. малко ножче
 3. покривно стъкло
 4. предметно стъкло
 5. микроскоп
 6. капкомер
 7. телефон

PROCEDURE

 1.   Направихме няколко различни разреза на стъбло от рукола.
 2.  След това с капкомер капнахме малка капка в центъра на предметно стъкло
 3.  Върху капката сложихме първия разрез
 4. После върху предметното стъкло сложихме покривно стъкло като се упитахме да няма въздушни мехури между двете стъкла за жалост винаги имаше малко.

RESULTS

Първият разрез беше дебел и не видяхме нищо на нито едно от увеличенията, но на следващият на 100 пъти увеличения видяхме нещо, като ликова или дървесна тъкан неможахме да упределим.

Химично въздействие

Това е схема на това как химичните елементи въздействат на човека и от къде се добиват. Взех примери от “bb team”. Това беше презентация за оценката ни по химия през първия срок, не успях да я презентирам на време и не ми я записаха, но все пак я направих, дано ви хареса.